Συμπληρώματα πολυβιταμινών: Πώς ωφελούν τον οργανισμό μας;

Η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής πλούσιας σε βασικές βιταμίνες και μέταλλα είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη υγεία. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, όμως, συχνά δεν μας επιτρέπει να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή, τουλάχιστον όσο ισορροπημένη επιθυμούμε. Για τον λόγο αυτό, τα συμπληρώματα πολυβιταμινών μπορούν να αποτελέσουν έναν πολύτιμο σύμμαχο για τον οργανισμό μας, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου ακολουθούμε έναν συγκεκριμένο τύπο διατροφής

Τα συμπληρώματα πολυβιταμινών είναι ένας πρακτικός και εύκολος τρόπος να γεφυρώσουμε το διατροφικό κενό που μπορεί να προκύψει όταν δεν λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία από τη διατροφή μας. Μέσω των συμπληρωμάτων πολυβιταμινών, μπορούμε να αυξήσουμε την πρόσληψη βιταμινών A, C, D, E, του συμπλέγματος Β, καθώς και ανόργανων συστατικών όπως ασβέστιο, σίδηρος και ψευδάργυρος. 

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο σε διάφορες σωματικές λειτουργίες.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος B είναι ζωτικής σημασίας για τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια, την προαγωγή της πνευματικής εγρήγορσης και της σωματικής αντοχής. Η έλλειψη επαρκούς πρόσληψης βιταμινών Β μπορεί να οδηγήσει σε κρίσιμες επιπτώσεις για τον οργανισμό μας, με τα επίπεδα ενέργειας μας να πέφτουν σημαντικά.

Η βιταμίνη C και ο ψευδάργυρος υποστηρίζουν την ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, βοηθώντας στην άμυνα του οργανισμού κατά των λοιμώξεων και στην ταχύτερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, καθώς ενισχύουν την λειτουργία των φαγοκυττάρων και η βιταμίνη C υποστηρίζει την κυτταρική ανοσοαπόκριση.

Ένα συμπλήρωμα πολυβιταμινών μπορεί να σας βοηθήσει να λαμβάνετε επαρκή ποσότητα ασβεστίου και βιταμίνης D, τα οποία συνεργάζονται για να διατηρήσουν τα οστά ισχυρά και να αποτρέψουν την οστεοπόρωση. Το ασβέστιο χτίζει τα οστά και η βιταμίνη D βοηθά τα οστά σας να απορροφήσουν το ασβέστιο.

Η βιταμίνη Α και η βιταμίνη Ε είναι αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας ενδεχομένως τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Επιπλέον, η βιταμίνη Α υποστηρίζει την «επικοινωνία» μεταξύ των κυττάρων του οργανισμού μας και, κατά συνέπεια, την ομαλή λειτουργία τους.

Συμπληρώματα πολυβιταμινών

Οι πολυβιταμίνες μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να καλύπτουν συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τον τρόπο ζωής. Για παράδειγμα:

– Οι βιταμίνες είναι ζωτικής σημασίας για τις εγκύους και τις θηλάζουσες γυναίκες, παρέχοντας απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό, ώστε να εξασφαλιστεί η υγεία και η επαρκής πρόσληψη και για τους δύο.

– Οι πολυβιταμίνες για ηλικιωμένους μπορεί να περιλαμβάνουν υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D και Β12, η απορρόφηση των οποίων μπορεί να γίνει δυσκολότερη με την ηλικία και η πρόσληψή τους μόνο μέσω της τροφής να μην είναι αρκετή.

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν λαμβάνουμε συμπληρώματα πολυβιταμινών:

Συμβουλευόμαστε έναν επαγγελματία υγείας: Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο συμπλήρωμα, συμπεριλαμβανομένων των πολυβιταμινών, κάντε το σε συνεργασία με έναν επαγγελματία υγείας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ανταποκρίνεται στις ατομικές σας ανάγκες καθώς και για να αποφύγετε πιθανές αλληλεπιδράσεις με φάρμακα.

Δεν αμελούμε τη διατροφή μας: Ενώ οι πολυβιταμίνες μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη υποστήριξη, δεν πρέπει να υποκαθιστούν μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή. Δώστε προτεραιότητα στην κατανάλωση ποικιλίας φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής άλεσης και άπαχων πρωτεϊνών για να λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Επιλέγουμε ποιοτικά συμπληρώματα διατροφής: Αναζητήστε πολυβιταμίνες από αξιόπιστα brand τα οποία είναι εγκεκριμένα και έχουν την απαραίτητη τεκμηρίωση, όπως οι πολυβιταμίνες VITASTRIPS.

Πηγές:

https://www.webmd.com/diet/health-benefits-of-multivitamins

https://www.nih.gov/

Μπορείτε να βρείτε τα καινοτόμα συμπληρώματα διατροφής VITASTRIPS ADVANCED HEALTH CARE και VITASTRIPS πατώντας εδώ.

Μπορείτε να βρείτε τα συμπληρώματα διατροφής VITASTRIPS στη λίστα συνεργαζόμενων φαρμακείων πατώντας εδώ

Ακολουθήστε μας στα Social Media για περισσότερα tips σχετικά με την υγεία:

Instagram

Facebook

LinkedIn

Ένα Σχόλιο

  1. Pingback:Βιταμίνες και καλοκαιρινή περίοδος: Τι πρέπει να προσέξουμε

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *