Τόνωση του οργανισμού: 4+1 tips για να τονώσεις τον οργανισμό σου!

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή μας όπου είτε λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, είτε λόγω κακών διατροφικών επιλογών είτε γενικότερων αλλαγών στον τρόπο ζωής μας, αισθανόμαστε τις δυνάμεις μας να μας «εγκαταλείπουν». Ξυπνάμε άκεφοι, χωρίς ενέργεια, δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε, έχει μειωθεί η αποδοτικότητα ή/και η παραγωγικότητα στην εργασία μας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, η τόνωση του οργανισμού είναι απαραίτητη ώστε να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις και να εκτελεί σωστά όλες τις λειτουργίες του.

Πώς θα καταφέρεις να τονώσεις τον οργανισμό σου; 

Ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό θα μας γεμίσει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά που θα μας βοηθήσουν να ξεκινήσουμε δυναμικά την ημέρα μας, να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο τη γνωσιακή μας λειτουργία, την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά μας. Φρόντισε το πρωινό σου να περιέχει μια πηγή πρωτεΐνης (αυγό, τυρί, γαλοπούλα κ.α.), υδατάνθρακα (φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά), φυτικές ίνες, καλά λιπαρά (ελαιόλαδο, αβοκάντο κ.α.) καθώς και βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, σίδηρο και ασβέστιο.

Τα ενδιάμεσα υγιεινά και θρεπτικά σνακ προσφέρουν στον οργανισμό μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να διατηρήσουμε την ενέργεια και τη γνωσιακή μας λειτουργία σε υψηλά επίπεδα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα ενδιάμεσα σνακ μας γεμίζουν ενέργεια καθώς συμβάλλουν και στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σε σταθερά επίπεδα. Όταν τα επίπεδα σακχάρου μειώνονται στο αίμα, συνήθως δημιουργείται το αίσθημα της κόπωσης και της ατονίας. Φρόντισε να έχεις μαζί σου υγιεινά, θρεπτικά σνακ που  θα σε βοηθήσουν  να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του καθημερινού σου προγράμματος.

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική αφού το μεγαλύτερο μέρος του οργανισμού μας αποτελείται από νερό! Η μειωμένη κατανάλωση νερού και υγρών μπορεί να προκαλέσει κόπωση, ατονία, δυσκολία συγκέντρωσης και αφυδάτωση. Φρόντισε να πίνεις 8-10 ποτήρια νερό τουλάχιστον την ημέρα για να διατηρήσεις ενυδατωμένο τον οργανισμό σου!

Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για την τόνωση του οργανισμού, για να μπορέσει ο οργανισμός μας να «γεμίσει» τις μπαταρίες του και να μας εφοδιάσει με ενέργεια για την επόμενη ημέρα! Φρόντισε να κοιμάσαι 7-8 ώρες καθημερινά και οι ώρες αυτές να είναι ποιοτικού ύπνου. Απομάκρυνε οθόνες και συσκευές με ακτινοβολία 1-2 ώρες πριν κοιμηθείς, φρόντισε να έχεις την κατάλληλη θερμοκρασία δωματίου και το κατάλληλο φως ώστε να χαλαρώσεις και να απολαύσεις έναν ποιοτικό ύπνο!

Αν, ωστόσο, διανύεις μια απαιτητική περίοδο στη ζωή σου που νιώθεις ότι χρειάζεσαι έξτρα τόνωση, το VITASTRIPS ENERGY,  θα σε τονώσει και θα σου δώσει την ενέργεια που έχεις ανάγκη! Το VITASTRIPS ENERGY είναι ένα καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή διαλυόμενης ταινίας, που περιέχει βιταμίνη Β12 και καφεΐνη και σχεδιάστηκε για την τόνωση του οργανισμού και την αύξηση της ενέργειας! Παρέχει άμεση τόνωση χωρίς την παρενέργεια των σακχάρων που σχετίζεται με ενεργειακά ποτά. Περιέχει βιταμίνη Β12, η οποία συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη μείωση της κούρασης, καθώς και καφεΐνη, η οποία έχει γνωστή δράση τόνωσης και ενεργοποίησης.

Θα το βρεις σε όλα τα συνεργαζόμενα φαρμακεία!

Θέλεις να μαθαίνεις όλα τα νέα για την υγεία; Ακολούθησε τη σελίδα μας στο Facebook & κάνε like στο  προφίλ μας στο Instagram.

Γνωρίστε τα καινοτόμα συμπληρώματα διατροφής VITASTRIPS πατώντας εδώ.

Πηγές:

National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine; Health and Medicine Division; Food and Nutrition Board; Committee on the Dietary Reference Intakes for Energy. Dietary Reference Intakes for Energy. Washington (DC): National Academies Press (US); 2023 Jan 17. PMID: 36693139.

Poggiogalle E, Jamshed H, Peterson CM. Circadian regulation of glucose, lipid, and energy metabolism in humans. Metabolism. 2018 Jul;84:11-27. doi: 10.1016/j.metabol.2017.11.017. Epub 2018 Jan 9. PMID: 29195759; PMCID: PMC5995632.